Tips

Wat ben je kwijt als je een hond koopt?

Een huisdier hebben kan erg leuk zijn en dit kan voor vele fijne momenten zorgen. Toch is het logisch als je jezelf vragen stelt voordat je besluit om een hond aan te schaffen. Een van deze vragen is hoeveel geld het kost om een hond te betalen. Niemand wilt een hond kopen om er vervolgens achter te komen dat je hem niet kan betalen. Het afscheid nemen zal dan extra pijnlijk zijn. Dus wat kost een hond nou eigenlijk? In deze blog leggen wij het je uit.

Aanschaf

De eerste kosten waar je mee te maken krijgt wanneer je een hond koopt is natuurlijk de aanschafprijs. De kosten verschillen per hond, de ene hond is nou eenmaal duurder dan de ander. Dit hangt ook af van de plaatst waar je de hond vandaan haalt. Voor een rashond kost vaak tussen de 500 en 2000 euro afhankelijk van het ras van de hond. Een gemiddelde huishond kost je rond de 800 euro. Als je een goedkopere hond wilt kan je kijken naar honden met mix rassen en asielhonden, deze kan je voor rond de 200 euro in huis krijgen.

Onderhoud

De aanschafkosten zijn een eenmalige uitgave en hier is dus prima voor te sparen. Maar zoals je wel verwacht neemt het hebben van een hond ook maandelijkse kosten met zich mee. De voornaamste kosten zijn de kosten voor het eten. De hondensnacks en brokken kosten natuurlijk gewoon geld. Kijk op Awarepetproducts.nl\ voor meer informatie over voeding en snacks. Houdt ook rekening met kosten van hondentraining, vaccinatie en verzekeringen.