Wat heeft de mooie hanzestad Nijmegen te bieden?

Er wordt wel eens gezegd dat Nijmegen de oudste stad van Nederland is. Nijmegen en Maastricht bestaan beide heel lang. In 2004 en 2005 zijn er Romeinse resten gevonden in Nijmegen. Nijmegen is dus een prachtige en oude stad, wellicht de oudste van Nederland. Wat is er allemaal te beleven in de hanzestad Nijmegen? In dit artikel worden een aantal dingen beschreven die je kunt doen in Nijmegen. Je kunt wandelen, musea bezoeken, terrasjes pakken en er is zelf een mooi strand. De stad Nijmegen ligt aan De Waal.

Het oude centrum

Een groot deel van het centrum is platgebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog. Toch zijn er nog genoeg mooie gebouwen over in het centrum van Nijmegen. Een prachtig oud stadhuis dat qua stijl doet denken aan het stadhuis in de hanzestad Kampen, vindt u op een gezellig pleintje met leuke terrasjes. Loop langs de oude stadsmuren in het Kronenburgerpark, of bekijk de historische panden in de Lange Hezelstraat. Ben je op zoek naar makelaar in Nijmegen?

Oneindig veel terrassen

Nijmegen is bij uitstek de stad van de terrassen. Nijmegen is een hele gezellige stad, waar het heel levendig is. Geroezemoes, zonnestralen, leuke pleintjes. Nijmegen heeft het allemaal. Als je van gezelligheid houdt, dan moet je dus echt een keer naar Nijmegen gaan. In elk café hangt een unieke sfeer.

Conceptstores

In Nijmegen zijn er verschillende conceptstores. In Marikenstraat, de Molenstraat, Moenenstraat, Burchstraat en Broerstraat vind je meer dan 400 winkels. Als je op zoek bent naar speciale of kleine winkelconcepten dan moet je een bezoek brengen aan de Hezelstraat, de Houtstraat en de Van Welderenstraat.

Musea

In Nijmegen zijn er diverse musea om te bezoeken. Museum Het Valkhof, Velorama National Bicycle Museam, de Bastei, Van ‘t Lindenhoutmuseum, Museum de Stratemakerstoren en de kunstkamer Kraai zijn allemaal museums die interessant zijn om eens te bezoeken.

De Nijmeegse Vierdaagse

Ook voor sport en spel kun je prima naar Nijmegen gaan. Elk jaar weer lopen ruim 40.000 mensen de Vierdaagse in Nijmegen. Als je de dagen goed wilt doorkomen, dan is het belangrijk om genoeg geoefend te hebben. En zorg natuurlijk voor goede wandelschoenen!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.