Wat is een kamer en suite?

De kans bestaat dat je er nog niet helemaal bekend mee bent, de kamer en suite. Een Kamer en suite is de combinatie van een voor- en achterkamer, welke vaak wordt gescheiden door middel van één of twee schuifdeuren. Ter illustratie, de afbeelding hieronder laat een perfect voorbeeld van een kamer en suite zien.  Wil je meer weten over een Kamer en Suite of het laten bouwen hiervan, neem dan eens een kijkje op MooiEensuite.nl.

Van oorsprong wordt de voorkamer hierbij gebruikt als ontvangstkamer voor (zakelijk) bezoek. De achterkamer is hierbij meer voor privé- en gezinsgelegenheden. De kamer en suite vinden hun oorsprong in herenhuizen en waren het populairst tussen 1840 en 1940. De laatste decennia zien we de kamer en suites steeds vaker terugkomen. Bij zowel nieuwbouw als verbouw, kiezen steeds meer mensen voor het toevoegen van een kamer en suite. In deze blog ga ik je wat meer vertellen over verschillende stijlen en stijlelementen van een kamer en suite.

Jaren ’30 kamer en suites

Zoals de naam al doet vermoeden, komt de jaren ’30 stijl uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Na de Roaring Twenties kwam er een omslag in de aankleding van huizen en paleizen. Het fleurige decoratieve maakt ruimte voor strakke lijnen in combinatie met een lager gebouwd plafond. Dit resulteerde in een vrij ‘moderne’ look. Eveneens, zijn bij deze stijl de panelen van een kamer en suite in lijn met de kasten, dit creëert een extra ruimtelijk element.

Belle epoque stijl

Het belle epoque tijdperk is de periode van eind 19de eeuw tot aan het begin van de eerste wereldoorlog. Een vrije vertaling van een belle epoque is het mooie tijdperk en hierbij verwijst men naar de maatschappelijk rust die er op dat moment heerste. Het ging goed en dat mocht men ook laten zien.  Deze stijl vindt zijn origine in Frankrijk en België maar heeft ook zeker zijn roots in Nederland. Binnen deze stijl zien we vaak hoge plafonds, sierrijke profileringen en strakke deurlijsten gecombineerd met luxe kleuren.

Stijlelementen

Er zijn diverse stijlelementen die zowel in een kamer en suite Jaren’30 als in de Belle Epoque terugkomen. Dit zijn bijvoorbeeld plinten, deurlijsten, kast elementen, deurbeslag en natuurlijk glas in lood.

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.