Wat je niet mag vergeten als je een foodtruck begint

Foodtrucks zijn tegenwoordig op elk festival en evenement te vinden. Bovendien staan pretparken er ook mee vol. De rollende keuken is populair door zijn heerlijke snacks en uitstraling. Er zijn een aantal dingen die je echter niet mag vergeten als je een succesvolle foodtruck wil beginnen. 

Originaliteit

De foodtruck is, zoals eerder gezegd, populair en veel voorkomend. Het is dan ook belangrijk om jouw foodtruck goed te onderscheiden. Bedenk eerst goed welke snack jij wil verkopen. Ga daarna op onderzoek welke foodtruck namen er al bestaan met dat product. Kies daarbij een mooi en aansprekend logo die je klanten kunnen herkennen en het liefst van veraf al kunnen zien. Ga daarom voor een leuke print, felle kleur of mooie tekst op de truck en in het logo. Pas daarop je bedrijfskleding aan en koop eventueel servetten, bakjes en zakjes in met het logo er op. 

Een pinautomaat aanschaffen

Het klinkt als een logische tip maar steeds meer mensen betalen met de pinpas in plaats van contant geld. Een groot deel van de jongere generatie heeft zelfs helemaal geen contant geld op zak. Bedenk ook waar je zult staan met je foodtruck. Op een festival wordt vaak met muntjes betaald. Veel mensen nemen dan ook geen contant geld mee op zak. Ofwel, geen pinautomaat hebben kan je veel klanten kosten. Tegenwoordig kan je online gemakkelijk een draadloos pinautomaat kopen. Ook kan je al vanaf 10 euro per dag een pinautomaat huren. Bij Sepay kun je terecht voor het kopen of huren van een pinautomaat. 

Jezelf promoten

Er zijn dus al veel foodtrucks in Nederland met allemaal een eigen naam en idee. Het is dan ook belangrijk om jouw foodtruck te promoten. Maak een Instagram, Facebook en LinkedIn pagina aan voor het grootste bereik. Plaats veel content zoals winacties, locaties en de heerlijke snacks die je verkoopt met je truck. Geef bij de opening de bezoekers bijvoorbeeld een kortingskaartje voor hun volgende aankoop om de kans groter te maken op terugkerende klanten. Ook zijn er veel websites speciaal voor foodtrucks om jezelf op te promoten. Steek hier genoeg tijd in want huurders zullen jouw truck uit velen moeten kiezen.

Dit bericht is geplaatst in Vakantie, Zakelijk. Bookmark de permalink.