Veiligheid

Wat kunnen koelmiddelen voor u betekenen?

Wanneer u op zoek bent naar koelmiddelen zult u kunnen vaststellen dat er tegenwoordig heel wat verschillende oplossingen op de markt zijn terug te vinden. Het verschijnen van deze verschillende producten heeft ervoor gezorgd dat producten niet uitsluitend geconditioneerd, maar ook veilig kunnen worden vervoerd. Het gaat hierbij om de meest uiteenlopende producten. Denk hierbij dan ook niet alleen aan vlees en vis, maar ook aan bijvoorbeeld chocolade, kaas en medicijnen. Bent u eveneens op zoek naar mogelijkheden om één of meerdere van uw producten op een veilige manier te kunnen bewaren of versturen? In dat geval is het zeker een aanrader om u even grondig te verdiepen in de verschillende soorten koelmiddelen die tegenwoordig op de markt zijn terug te vinden. 

Welke koelmiddelen bestaan er precies?

Allereerst spreekt het voor zich dat u graag zult willen kunnen achterhalen welke koelmiddelen er nu precies allemaal op de markt zijn terug te vinden. Dat zijn er heel wat. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen de volgende mogelijkheden: 

  1. Koelelementen; 
  2. Gelpacks; 
  3. Koelplaten;
  4. Sponge Packs; 
  5. Foam Packs; 

Van welke van deze verschillende koelmiddelen u uiteindelijk gebruik gaat maken is uiteraard afhankelijk van het doel dat u voor ogen heeft. Voor heel wat van de koelmiddelen die op de markt zijn terug te vinden geldt in ieder geval dat ze niet alleen voor even, maar wel over een langere periode inzetbaar zijn. Dit geldt niet in het minst voor de koelelementen. Vaak zijn deze omwille van hun prima sterkte een groot aantal keren inzetbaar. 

Koelmiddelen zijn onmisbaar in de transportsector

Voor heel wat verschillende producten die verzonden dienen te worden geldt dat ze ofwel gekoeld ofwel bevroren dienen te worden verzonden. Dat lijkt op het eerste zicht misschien een flink karwei te zijn, maar toch hoeft dit in de praktijk helemaal geen probleem te vormen, integendeel. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld koelplaten kan dit zonder probleem worden gerealiseerd. Met name de bekende producent van koelplaten ‘Coolpack’ maakt het mogelijk om al uw producten in de meest ideale omstandigheden te versturen. De door Coolpack zelf geproduceerde, eutectische gastronorm koel- of vriesplaten zijn dan ook te verkrijgen van 0 tot -21 graden. Deze zijn het overwegen dan ook meer dan waard.

Koelmiddelen voor temperatuurgevoelige producten 

Bent u eveneens van plan om bepaalde temperatuur gevoelige producten te versturen? Gaat het hierbij echter slechts om een beperkte hoeveelheid aan artikelen? In dat geval is het ook altijd mogelijk om ervoor te kiezen om te kijken in de richting van zogenaamde foam packs. Deze koelmiddelen staan er om bekend in het bijzonder gebruikt te worden in de farmacie. Ondanks het feit dat ze veelal worden gebruikt voor het versturen van kleinere (hoeveelheden) producten is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende afmetingen. Hoe dan ook, wanneer u ervoor kiest om voor het versturen van uw producten gebruik te maken van dit type koelmiddelen zult u steeds kunnen vaststellen dat uw artikelen de meest optimale betrouwbaarheid genieten tijdens het transport. In ieder geval mag het duidelijk zijn, wanneer u op zoek bent naar bepaalde koelmiddelen doet u er altijd goed aan om even grondig het totale aanbod op de markt te bestuderen.