Wat moet eigenlijk mee op skivakantie?

Wintersport is een van de mooiste activiteiten die de winter ons elk jaar weer geeft. Hoe vaak je het ook hebt gedaan, het is altijd veel werk om al je spullen samen te krijgen en om niets te vergeten. Op skivakantie moet dan ook veel meegenomen worden. Denk maar aan skibrillen en thermo ondergoed. Hieronder hebben we een kleine lijst samengesteld van de spullen die je zeker niet mag vergeten als je op ski vakantie gaat.

Warme kleding

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het gebeurt vaak dat de kou onderschat wordt. Dit is zeker het geval als het je eerste keer is. Goeie pully’s en t-shirts heb je altijd bij je, maar een stuk kledij dat snel vergeten kan worden is een goed thermo ondergoed. Thermo ondergoed is belangrijk om je benen goed warm te houden. Naast dit heb je ook een ski- jas en broek nodig. Het is niet genoeg om zomaar een jas te hebben. Je gaat mogelijk veel vallen, dit betekent dat je jas niet alleen waterdicht moet zijn, maar ook lekker warm. Tenslotte is het ook nog belangrijk om een goed paar handschoenen en dikke schoenen te hebben.

Voor op de piste

Nu komen we naar de leuke gedeelte, de uitrusting. Eerst en vooral heb je goeie bescherming nodig. Denk hier aan skibrillen en skihelmen. Het is niet aan te raden om zonder deze dingen de piste op te gaan. Op sinner.eu kun je inspiratie op doen op dit gebied. Ook nog belangrijk is een rugzak. Hier kun je naast extra kledij ook nog drinken en een tussendoortje in stoppen.

Andere essentials

Wat vaak onderschat wordt bij wintersport is de sterkte van de zon. Je zult verrast zijn hoe snel je jezelf kunt verbranden. Vergeet dus zeker niet zonnebrandcrème mee te nemen. Ook een lippenbalsem is handig om bij je te hebben.

Dit bericht is geplaatst in Kleding. Bookmark de permalink.