Uitvaart

Wat te doen als je huisdier komt te overlijden?

Huisdieren

Natuurlijk denkt u er het liefst zo weinig mogelijk over na, maar er komt een moment in je leven dat je afscheid moeten nemen van jouw trouwe huisdier. Samen heb je de meest mooie, maar ook verdrietige momenten meegemaakt. Je wilt daarom op een waardige manier afscheid nemen. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het overlijden van jouw huisdier? Je leest het onderstaande blog.

1.Huisdier laten begraven

Je kunt er voor kiezen om jouw huisdier te laten begraven. Je kan dit in je eigen tuin doen. Beschik je niet over een eigen tuin? Dan kun je ook kiezen voor een dierenbegraafplaats. Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt. Zo kan je ook kiezen voor een gedenksteen en wist je je dat je ook jouw huisdier kunt laten begraven in een kist of in zijn/haar eigen mand. Bedenk vooraf goed wat je wil zodat je hier al goed op voorbereid bent.

2. Huisdier laten cremeren

Een andere veel gebruikte mogelijkheid is het laten cremeren van jouw huisdier. Steeds vaker wordt een huisdier gezien als lid van een gezin. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een waardige crematie met alles erop en aan. Dit kan bijvoorbeeld bij Dierenuitvaartcentrum IJsselstein. Zij zijn gespecialiseerd in het cremeren van huisdieren.

3. Huisdier bij dierenarts achterlaten

Ook is er een derde mogelijkheid. Je kunt namelijk ook je huisdier achterlaten bij de dierenarts. Deze wordt vervolgens bij een destructor gebracht voor destructie. We spreken van destructie wanneer een huisdier of paard verkleind, gescheiden en verwerkt wordt tot diermeel en vetten die als (bio)brandstof dienen.