Wat te doen met je vrije tijd?

Veel mensen in Nederland werken 36 tot 40 uur in de week. Scholieren besteden over het algemeen minder tijd door in de schoolbanken, maar zijn thuis nog vaak wel druk met het maken van huiswerk of het leren van proefwerken. Toch kan het zijn dat je naast je werkzaamheden nog heel wat tijd over hebt. Bijvoorbeeld in de avonduren of in het weekend. In deze blog delen we een aantal leuke dingen om te doen in je vrije tijd!

Leer een piano te bespelen

Ben je muzikaal? Of ben je helemaal niet muzikaal maar wil je dit wel worden? Leer dan om piano te spelen! Piano leren spelen is erg uitdagend dus je bent er zeker wel even zoet mee. Als je eenmaal in de basis weet hoe je de piano kunt bespelen is het erg leuk om te blijven oefenen. Wil je snel piano leren? Kies er dan voor om op pianoles te gaan. Kun je goed spelen? Kies er dan bijvoorbeeld voor om je eigen Petrof piano te kopen!

Help een ander! Vrijwilligerswerk

Wil je je in je vrije tijd graag inzetten voor de maatschappij? Er is altijd vraag naar vrijwilligers! Zo kun je bijvoorbeeld helpen de stranden schoon te houden of kun je ervoor kiezen om je steentje bij te dragen in de ouderenzorg. Help een ouder iemand bijvoorbeeld met doen van boodschappen of ga een eindje wandelen.

Daag jezelf uit met hardlopen

Veel mensen vinden het lekker om na een dag op kantoor gezeten te hebben even wat frisse lucht te krijgen. Dit kun je uitstekend combineren met de sport hardlopen. Hardlopen kun je goed in je eentje doen, maar je kunt natuurlijk ook met een vriend of vriendin op pad gaan. Ook is er in bijna elk dorp wel een hardloopclubje te vinden. Tijdens het hardlopen blijf je jezelf uitdagen en zul je merken dat je conditie verbeterd.

Dit bericht is geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink.