Wat te doen wanneer je te maken krijgt met een incassobureau

Heb je nog ergens een open rekening liggen? Dan kan het zijn dat een incassobureau in Amersfoort een belletje naar je zal plegen. Dit is echter geen reden tot paniek! Incassobureaus zoals Te Biesebeek Incasso willen net zoals jij de zaak zo snel mogelijk achter de rug hebben. Dus, hoe kun je deze zaak zo snel mogelijk oplossen en zo soepel mogelijk laten lopen?

Leg alles vast

Brieven, e-mails, berichten, alles wat met de zaak te maken heeft moet je vastleggen en in een dossier stoppen. Dit is allemaal bewijs en kan je helpen in je zaak. Zelfs de meest korte e-mail of het meest simpele berichtje kan doorslaggevend zijn, sla dus niks over! Leg alles vast.

Schakel hulp in

Het is verleidelijk om zo’n geschil zelf op te lossen, maar schat jezelf niet te hoog in als je hier geen kaas van gegeten hebt. Het kan ingewikkeld worden. Schakel daarom hulp in. Heb je een rechtsbijstandverzekering? Schakel deze dan ook in.

Raak niet in paniek

Ja, dit is heel erg generiek advies, maar het is wel waar. Het is belangrijk dat je niet in paniek raakt. We begrijpen natuurlijk dat verstrikt raken in een situatie zoals deze niet fijn is, maar wanneer je in paniek raakt kun je fouten gaan maken die je zaak beïnvloeden. En dat is het laatste wat je wil.

Een situatie zoals deze zit natuurlijk niemand op te wachten, maar het kan zeker voorkomen. Met de juiste voorbereiding en hulp hoeft het niet lang te duren en kan het probleem snel opgelost zijn. En dat wil toch iedereen?

Dit bericht is geplaatst in Financieel. Bookmark de permalink.