Welke werktuigbouwkunde studies zijn er?

Ben jij ook geïnteresseerd in techniek? Vind je werktuigen, gereedschappen, apparaten, machines en fabrieken interessant en wil je graag begrijpen hoe deze werken? Dan is de studie werktuigbouwkunde wellicht iets voor jou. Met deze studie ga je al deze tools ontwerpen, maken en verbeteren. Zo voeg jij echte waarde toe aan de maatschappij en vergemakkelijk je het leven van de consument. Kennis van wiskunde en natuurkunde is erg handig en dit moet je echt liggen. Daarnaast moet je interesse hebben voor technologische ontwikkelingen, dat is namelijk waar de studie om draait. Weet je al zeker dat je werktuigbouwkunde wilt gaan studeren, maar je weet nog niet waar. Lees dan vooral verder, we bespreken de beste opties.

Technische Universiteit Delft

De beste universiteit om werktuigbouwkunde te studeren is bij de Technische Universiteit Delft. Deze zijn gespecialiseerd op het technologisch vlak en leiden eigenlijk ieder technisch academisch geschoolde student op. Met vele voorzieningen, vooraanstaande professoren, praktijkgerichte lesmethodes en grote baankans is de TU Delft de ideale universiteit om te studeren. Zeker als je alvast vooruit kijkt naar werktuigbouw vacatures, zie je dat afgestudeerd zijn op de TU Delft een enorme bonus is.

Werktuigbouwkunde op HBO

Als je werktuigbouwkunde wilt studeren op HBO niveau, dan heb je meer keuze. Zo biedt de Hogeschool van Rotterdam, de Haagse Hogeschool, Avans Hogeschool, Hogeschool Inholland en nog vele andere de opleiding werktuigbouwkunde aan. Genoeg keuze dus. Ga vooral eens langs bij de scholen en loop een dagje mee. Dan kan je zelf beoordelen welke de beste en leukste is. Kijk ook naar de stad, je moet er namelijk 4 jaar studeren en wellicht zelfs wonen. Dan is een leuke stad ook heel belangrijk. Je bent in ieder geval verzekerd van een goede baan ongeacht naar welke school je bent gegaan. Er is een grote vraag naar technische geschoolde mensen en dus zit jij goed.

Dit bericht is geplaatst in Vacature. Bookmark de permalink.