Wijn online bestellen? Zo ziet het in praktijk eruit

Volgens onlangs onderzoek kopen Nederlanders hun wijn bij de supermarkten. In 2014 – inmiddels als zes jaar geleden- kocht zo’n 5% van de wijngebruikers online hun wijn. Dit percentage is inmiddels flink gestegen. In dit artikel bespreken we de laatste trends omtrent het online aanschaffen van wijn. Veel leesplezier!

Kerncijfers van de wijnmarkt in Nederland

De doorsnee Nederlander koopt voor een groot deel tafelwijnen. Dit zijn wijnen die tot de lagere prijsklasse behoren. De Nederlander geeft dus gemiddeld 3.44 euro uit aan een fles wijn. De meeste voorkeur is voor rode wijn (tafelwijn met zo’n 35%)

De tweede meest populaire wijnsoort is de witte tafelwijn. Dit variant werd door 22% gekocht. Bij de kwaliteitswijnen presteerde de rode wijn het beste in vergelijking met andere kwaliteitswijnen, dit werd door 9% gekocht.

Hoe ziet het online aankopen eruit?

Met de opkomst van de trend waarbij steeds meer consumenten hun boodschappen e.d. online doen, is het online aanschaffen van wijnen ook steeds populairder geworden. Retailers die voorheen alleen middels hun store verkochten, hebben hun plek geclaimd in de online wereld.

Gemak heeft gedurende jaren een vaste en belangrijke plek gekregen in de user experience, vooral ook online. Wij Nederlanders willen ons pakketje zo snel en goed mogelijk ontvangen. Het is dus belangrijk om als e-retailer hier rekening mee te houden.

Het online bestellen van een wijn is niet anders dan het bestellen van consumptiegoederen. Je komt op een website terecht, voegt het artikel toe aan de winkelmand en rekent vervolgens af. Wel is het belangrijk om vooraf de voorwaarden te lezen omtrent verzending, retourneren e.d.

Benieuwd naar het aanbod? Bekijk dan deze website https://www.degoudenton.nl/

Bron van het onderzoek vind je hier

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.