Winterbanden voordat je op wintersport gaat

Er bestaat heel wat discussie over of winterbanden nou nodig zijn in de winter of dat het manier is om garages bezig te houden en meer banden te verkopen. Vakgarage had voor ons het antwoord: winterbanden zijn aan te raden bij koude temperaturen. Maar waarom? Dit leggen we je in dit artikel uit.

Verschil all-seasonbanden, winterbanden en zomerbanden

Als je alleen in Nederland en niet dagelijks op de weg te vinden bent, voldoen all-seasonbanden. Deze banden slijten echter sneller onder extreme weersomstandigheden. Als je vaak onderweg bent, is de halfjaarlijkse wissel van zomer- en winterbanden de moeite en het geld waard. Bovendien vergroot de wissel de rijveiligheid.

De zomerband is geschikt voor de lente en de zomer. In deze weersomstandigheden bieden ze optimaal grip, besparen ze je brandstof en slijten ze minder snel. Als je dagelijks autorijdt, is dit de wissel en het geld dus waard. Hetzelfde geldt voor de winterband in de herfst en winter.

Lange, veilige rit

Zoals we hiervoor al verklapten, de bandenwissel is belangrijk als je veel rijdt, zoals de rit naar je wintersportbestemming. Je zit hierbij lang op de weg, waardoor je banden kunnen slijten en je veel brandstof verbruikt. Veel slijtage, onnodig brandstofgebruik en gladheid kunnen worden voorkomen door het kiezen van seizoensbanden. In het geval van wintersport, zijn winterbanden dus erg aan te raden. Zo kun je veilig op weg en zorg je ook voor je portemonnee. Wintersport is immers al duur genoeg en met het geld dat je bespaart door je banden te wisselen, kun je een paar extra biertjes drinken tijdens de apr├Ęs-ski. Waarschuwing: rijdt niet auto na het drinken van deze biertjes. ­čśë

Waar kun je je banden laten verwisselen?

Het is natuurlijk het allerhandigste om je banden te laten verwisselen bij jou in de buurt. Vakgarage is altijd een betrouwbare partij met altijd een vestiging in de buurt van je huis of werk. Klanten geven dit bedrijf een 8.9 van de 10 op Klantenvertellen.nl. Bezoek bijvoorbeeld deze garage in Rotterdam!

Dit bericht is geplaatst in Vervoer. Bookmark de permalink.