Zelf een schuifpui installeren doe je zo!

Misschien is het niet het eerste dat in jou opkomt wanneer je een schuifpui wil laten maken in jouw huis. Toch is het een optie die door veel mensen wordt benut. Het zelf installeren van een schuifpui kan veel voordelen hebben. Het is echter wel een vereiste dat je wat ervaring hebt in de bouw. Je moet geen twee linkerhanden hebben, bij wijze van spreken. Heb jij een linker en een rechterhand en ben je bekwaam met sloop- en bouwwerk? Lees dan snel verder!

Stap 1: kies het materiaal waarvan je de schuifpui gemaakt wil hebben

Er zijn verschillende soorten schuifpuien op de markt. Zo heb je een schuifpui die is gemaakt met een aluminium kozijn, maar ook zijn er schuifpuien met een houten of kunststof kozijn. Allemaal hebben ze zo hun eigen voordelen.

Een aluminium schuifpui is bijvoorbeeld een stuk moderner qua uitstraling, maar heeft meer onderhoud nodig dan een kunststof schuifpui. Een houten schuifpui heeft nóg een stukje meer onderhoud nodig dan een aluminium schuifpui, maar kan wel voor meer warmte zorgen in zowel jouw tuin als jouw binnen interieur. Als je kiest voor een kunststof schuifpui doe je dat vaak vanwege het weinige onderhoud dat je eraan hoeft te verrichten en de lange levensduur.

Wat jouw reden ook is om voor een bepaalde soort schuifpui te kiezen, zorg dat je de juiste keuze maakt.

Stap 2: maak een planning van de werkzaamheden

Voordat je kan beginnen met het installeren van de schuifpui is het belangrijk dat je een planning maakt. Er zijn namelijk verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de sloopwerkzaamheden. Alleen dit kan al een paar dagen in beslag nemen als je het secuur wil doen.

Het wordt ook ten zeerste aangeraden om dit werk niet in je eentje te doen. Dit heeft meerdere redenen, maar de meest banale reden is eigenlijk dat iemand de pui vast moet houden terwijl jij hem gaat installeren. Het liefste werk je ook nog eens met iemand samen die net zoals jij verstand hebt van zaken. Zo blijven jullie beiden lekker scherp en kan het werk vlot verricht worden.

Stap 3: ga secuur te werk en werk vooral rustig

Wanneer je gaat overhaasten vergroot je niet alleen de kans op schoonheidsfoutjes, maar ook op grotere fouten zoals het weglaten van de rails of het beschadigen van de pui. Dit is iets wat je ten allen tijden wil voorkomen!

Wanneer je rustig te werk gaat hou je ook meer energie over om goed op te blijven letten met wat je doet. Zeker met het afwerken heb je hier baat bij. Wanneer je de boel goed kan kitten zorg je voor een betere isolatie.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.