Wonen

Zijn tegels de ideale ondergrond?

Als je een huis gaat (of laat) bouwen, zijn er honderden zaken waar je op moet letten. Van kozijnen en ramen tot vloeren en muren. In dit artikel gaan we in op het onderwerp tegels en waarom tegels de perfecte ondergrond kunnen zijn voor jouw huis (en tuin). Wil jij direct meer informatie over tegels? Kijk dan eens op de website van Villategel.nl of ga naar een tegelwinkel in de buurt van Hilversum

Tegels zijn elegant

Waarom je kiest voor een tegel in de woonkamer? In 9 van de 10 gevallen zal het antwoord zijn vanwege de elegante en luxe uitstraling. Een luxe vloer- of wandtegel heeft daarnaast de volgende voordelen:

Vloerverwarming (lekkere warme voeten)

Vloertegels zijn van zichzelf koud, maar ze zijn ideale voor vloerverwarming. Het materiaal van tegelvloeren is uitermate geschikt om warmte te geleide, wat een tegelvloer ook erg populair maakt in badkamer. Tegels nemen de warmte van vloerverwarming makkelijk op en geven het geleidelijk af, waardoor de tegels zelden koud aanvoelen.

Tegels zijn makkelijk schoon te maken

Een erg groot voordeel van tegels is dat het schoonmaken zeer gemakkelijk is. Laat jij per ongeluk je koffie vallen? Dan kan je, In tegenstelling tot bijvoorbeeld tapijt, de vlek eenvoudig verwijderen.

Ruime keuze

Naast alle bovenstaande voordelen is het natuurlijk ook een voordeel dat je kunt kiezen uit honderden verschillende tegels. Tegels zijn er in alle soorten en maten, maar de twee meest voorkomende soorten tegels zijn keramische tegels en natuurstenen tegels. Kijk goed wat er past in jouw woning. Belangrijk daarbij is de afmeting, het materiaal en de kleur. 

Schakel een professional is als jij de juiste tegel wil vinden.