Zo gaan jouw voertuigen langer mee

Heb jij mooie voertuigen in je bezit van hoge waarde? Dan wil je zeker dat die lang meegaan. Tuurlijk, over de jaren heen zul je gebruikerssporen tegenkomen, maar wanneer je goed voor je aanwinsten zorgt, kunnen ze enorm lang meegaan. Je kunt van alles doen! Van voorzichtig rijden tot op bezoek gaan bij Gouweleeuw om ze eens een schoonmaakbeurt te geven. Voor wat meer tips, lees snel verder!

Was en boen regelmatig

Het schoonmaken van je voertuig is niet alleen maar bedoeld zodat hij er goed uit blijft te zien. Regelmatig schoonmaken en boenen is ook belangrijk om te doen, omdat het zand, grind en andere eroderen stukjes weghaalt die voor slijtage kunnen zorgen. Ga dus regelmatig met de spuiter over je voertuigen heen om ze schoon en veilig te houden. Als je geen zin hebt om het zelf te doen, kun je altijd nog langs een wasstraat.

Wees voorzichtig wanneer je parkeert

We hopen natuurlijk altijd dat je voorzichtig doet wanneer je een voertuig bestuurt, maar wanneer je goed wilt letten op de levensduur is het extra belangrijk om op de veiligheid te letten, vooral bij het parkeren. Wanneer je te dicht op andere voertuigen parkeert is het mogelijk dat jij tegen de ander botst, of dat de ander op jouw schuurt wanneer diegene de deur opendoet. En zulke beschadigingen kunnen klein, maar akelig zijn.

Stel reparaties niet uit

Wanneer je ergens een klein krasje of deukje hebt val je al gauw in de gewoonte om het maar zo te laten totdat er een groter probleem op je pad komt. Trap hier niet in! De waarde van je voertuig gaat achteruit, en wanneer je niet oplet kunnen die kleine krasjes of deukjes erger worden of een ander probleem veroorzaken. En dan kan de rekening nog hoger oplopen. Niet echt de bedoeling lijkt ons.

Hopelijk kunnen deze tips je helpen om de levensduur van je voertuigen te verlengen. Het hoeft niet veel moeite te kosten, maar onderhoud wordt al snel over het hoofd gezien. Let dus goed op in het vervolg om onnodige tripjes naar de dealer te voorkomen.

Dit bericht is geplaatst in Vervoer. Bookmark de permalink.