Zo vind je die rommelmarkt koopjes

De lente is weer aangebroken en dat betekent dat er weer een hoop nationale feestdagen aan zitten te komen. Koningsdag, Bevrijdingsdag; op deze dagen hangt iedereen een Nederlandse wimpel uit en gaat de straat op. Niet alleen om te feesten, maar ook om koopjes te jagen. Gegarandeerd dat er ook bij jou in de buurt rond die tijd een rommelmarkt wordt georganiseerd. Ben jij ook van plan tussen de tweedehands spulletjes op zoek te gaan naar unieke vondsten? Lees hieronder hoe je dat het beste aanpakt.

Contant geld

Heel soms kom je het tegen, een verkoper op de rommelmarkt met een pinapparaat. Maar dit is meer uitzondering dan regel. De mensen die hun spullen verkopen op de rommelmarkt zijn vaak doorsnee ouders die met hun kinderen de ongebruikte huisraad verkopen. Zij nemen natuurlijk geen pinapparaat mee. Zorg daarom dat je contant geld op zak hebt. En dan geen briefjes van vijftig, maar het liefst zo klein mogelijk. Vooral als je vroeg gaat is er nog weinig wisselgeld in de kas.

Wees vroeg

Sommigen zweren erbij dat je laat naar de rommelmarkt moet gaan voor de beste koopjes. Verkopers zullen dan inderdaad hun spullen voor minder wegdoen. Maar bijna alles wat iets waard is, is op het einde van de dag al weg. Kom daarom – als je op zoek bent naar mooie unieke items – zo vroeg mogelijk. Het is geen gek idee om voor de gezette openingstijd van de rommelmarkt te komen. De aanwezige verkopers kijken namelijk ook al bij elkaar voor mooie koopjes voor openingstijd, en pikken de beste dingen er dan natuurlijk al uit.

Oude kleding

De rommelmarkt is een van de weinige plekken in Nederland waar er ruimte is voor onderhandeling over prijs. Maar het wordt moeilijker om over een prijs te onderhandelen als je er uit ziet alsof geld er niet toe doet. Trek daarom niet je duurste schoenen en jas aan en de hipste kleding, maar liever wat ouds.

Vervoer terug

Ben je op de rommelmarkt om alleen te struinen, of om een paar koopjes te vinden? Is het dat laatste, zorg dan dat je voorbereid bent op het mee naar huis nemen van je aankopen. Ben je alleen op zoek naar wat kleine spulletjes, neem dan een handige tas of twee mee. Maar neem je ook een kijkje voor de meubels? Denk er dan aan om een busje dichtbij te parkeren voor je aankopen.

Dit bericht is geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink.