Zo zorg je dat je huis veiliger is

Je zit lekker op de bank een champions league wedstrijd te kijken, eet borrelnoten en drinkt een paar biertjes. Na de wedstrijd loop je de trap op, poetst je tanden en kruip je onder de wol. Je zet je wekker en gaat slapen. Om 02.00 uur wordt je wakker door een krakend geluid. Je loopt naar beneden en ziet een geforceerde deur op een kier staan. Is jouw huis ook niet voldoende beveiligd tegen inbrekers? Dan had dit zomaar jouw verhaal kunnen zijn.

Plaats goede deuren

Het kan zijn dat je op dit moment geen goede deuren in je huis hebt. Als dit het geval is, is het aan te raden om de website deurmarkt.com te bezoeken. Zij kunnen jou ook voorzien van advies over deuren en beveiliging. Als je een deur hebt besteld op de website van Deurmarkt.com dan kun je daarna gelijk door naar de slotenmaker. De slotenmaker kan jou precies vertellen welk slot het beste past bij de deur die je hebt aangeschaft. Als je zelf niet handig bent, dan kun je altijd de slotenmaker vragen of hij tijd heeft om het slot in de deur te plaatsen.

Plaats goede ramen

De meeste woningen zijn al wel voorzien van dubbelglas. Dubbelglas is veel steviger dan enkel glas. Enkel glas komt nog wel eens voor in de binnenstad. Woon je in de binnenstad en heb je enkel glas? Laat dan een bedrijf dubbelglas plaatsen in je woning. Uit onderzoek blijkt dat inbrekers vaak kiezen voor de makkelijke weg. Enkelglas is de makkelijke weg. Enkel glas breekt namelijk snel. Vaak is het enkel glas ook nog eens oud en van mindere kwaliteit.

Plaats een alarmsysteem

Een huis met alarmsysteem schrikt erg af. Mensen die een alarmsysteem hebben plaatsen soms een sticker (waarop staat: Dit huis is beveiligd) op de deur of achterdeur. Als inbrekers dit zien, zullen ze het wel bij de buurman gaan proberen. Veel mensen plaatsen sensoren in de woonkamer en de hal, gang, bijkeuken en keuken. Als je helemaal goed beveiligd wilt zijn, dan kun je het beste ook een sensor op de eerste en/of tweede verdieping plaatsen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.