4 manieren om jouw huis koel te houden tijdens deze warme zomer

Afgelopen maand heeft alle weer records tot nu toe verbroken wanneer gesproken wordt over warme zomerdagen. Deze augustus was de warmste die we sinds de metingen in 1900 hebben meegemaakt. En dat zegt wat over onze aarde, toch? Maar goed, dat is weer een compleet andere discussie. In dit blog behandelen we verschillende manieren waarop jij jouw huis kunt beschermen tegen de warme temperaturen van de buitenwereld. Wil jij jouw huis ook koel houden? Lees dan snel verder!

Hou alle ramen en deuren dicht

Hoewel dit misschien juist het tegenovergestelde lijkt van wat je normaliter zou doen is dit toch echt de meest verstandige manier om de warmte buiten te houden. het belangrijkste is dat je de zon ook niet naar binnen laat. Anders krijg je kas temperaturen in jouw huis en daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten. Maar, hoe hou je de zon buiten de deur? Je kan dit op verschillende manieren doen als je geen zonwering voor binnen hebt.

De eerste manier is natuurlijk door jouw gordijnen dicht te doen of lamellen dicht te draaien. Dit kan al een boel verschil maken als de zon de hele dag op jouw ramen stat. Zeker in de middaguren kan dit erg handig zijn. Als je (nog) geen gordijnen hebt omdat je aan het verbouwen bent of simpelweg omdat je het niet mooi vind, dan kan je ook op andere manieren de zon buiten jouw ruimte houden.

Deze andere manier is door lakens op te hangen en deze als gordijnen te laten functioneren. Het is wellicht even een klus om de lakens op te hangen, maar op het moment dat ze echt goed hangen ga je direct verschil voelen.

Maar, als je het eens goed en duidelijk bekijkt, is zonwering kopen waarschijnlijk de beste optie om jouw huis koel te houden op de warmere dagen in het jaar. De materialen waarvan goede zonwering is gemaakt zullen echt goed beschermen tegen de zon en jouw huis ook helpen koel te blijven.

Plaats een kleine maar sterke airco op strategische plekken

En op het moment dat je wel zonwering hebt hangen maar jouw huis nog steeds te warm is naar jouw smaak, kan je als last resort ook nog een andere weg bewandelen. Als je er genoeg van in huis hebt kan je ook nog airco’s plaatsen in verschillende ruimtes binnen jouw huis. Dit is echter wel een ingewikkelde klus om af te stemmen. Je wil namelijk dat de luchtstromen zo door het huis lopen dat er overal een koel briesje waait. Probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen!

Dit bericht is geplaatst in Wonen, Woning. Bookmark de permalink.